Find din drømmebolig i hjertet af Syddanmark

Vejen Kommunes centrale beliggenhed betyder, at du aldrig behøver bekymre dig om lange ­bilkøer og dårlig hverdagslogistik. Det gælder, uanset om du arbejder inden for kommunegrænsen eller i nærliggende byer, som for eksempel Billund, Esbjerg eller Kolding.

Læs folderen 'Bo i hjertet af Syddanmark' som pdf

Bladr i folderen 'Bo i hjertet af Syddanmark' på nettet (Issuu.com)

Her kan du læse folderens tekst:

Med vores unikke geografiske placering og opti­male infrastruktur er Vejen Kommune en pulserende åre i Syddanmark.

Motorvej E20 løber lige igennem kommunen og giver dig let ad­gang til resten af landet, såvel som Europa. På under en times kørsel kan du nå mere end 335.000 arbejds­pladser. Billund Lufthavn lig­ger kun en halv times ­kørsel væk, og du har under tre timers kørsel til Hamborg Lufthavn.

Hvis du ikke har bil, giver vores togforbindelser fra Holsted, Brørup og Vejen dig rækkevidde til resten af Danmark. I Vejen er der timeforbindelser med tog til København, Aarhus og Aalborg.

Når arbejdsdagen er omme, kan du snøre vandreskoene eller hoppe på jernhesten og opleve områdets natur. Vejen Kommune er nemlig udstyret med velud­byggede cykel- og vandreruter, der gør det nemt at komme rundt i vores skønne natur.

GUIDE: Større byer i Vejen Kommune

Brørup

Vejen Kommunes næststørste by byder på et væld af faciliteter. Brørup Hallerne, biografen, friluftsbadet, bowlingcentret samt flere dagligvare- og specialbutikker er blot et udpluk af de muligheder, som livet i Brørup byder på. Tilbuddene til de yngste af byens cirka 4.400 borgere tæller alt fra dagpleje og institutioner til folkeskole og friskole samt SFO og fritidsklub.

Holsted 

I den vestlige del af Vejen Kommune finder du Holsted, der med sine togforbindelser og den nærliggende E20-motorvej er et bindeled mellem Vejen og Esbjerg.
Det lokale foreningsliv blomster i kraftcentret Medius Holsted, som rummer tre idrætshaller, cafeteria, bibliotek, fitnesscenter og skydebaner. Desuden er Holsted kendt for speedway, og byens klub har i en årrække været blandt de bedste i Danmark.

Jels

Naturen er allestedsnærværende i Jels. Byen er særligt kendt for sine tre sammenhængende søer og de omkringliggende skovområder, der året rundt indbyder til badning, sejlads, fiskeri og vandreture i fænomenale omgivelser. Jels byder også på kultur og musik, og en stor del af de knap 2.000 borgere bidrager aktivt til at skabe mange familievenlige oplevelser i byen. Heriblandt Jels Vikingespil, der hver sommer trækker tusindvis af gæster til byen i det sydøstlige hjørne af Vejen Kommune.

Rødding

Kulturlivet har blomstret i Rødding siden 1844, hvor byens højskole blev grundlagt. ­Højskolen byder årligt på et væld af arrangementer, lige­som lærere og elever er en aktiv del af lokallivet. Multikulturhuset Rødding Centret er et andet kraftcenter for byens kultur- og forenings­liv. Her har byens godt 2.700 borgere adgang til biograf, bibliotek, svømmehal, bowlingbaner, fitnesscenter, ungdomsklub, sportshaller og meget mere. Rødding råder desuden over gode institutioner, skoler, dagligvare- og specialbutikker.

Vejen

Vejen er med sine cirka 9.800 indbyggere den største by i kommunen. Her finder du et sprudlende kultur- og foreningsliv. Byens bankende hjerte er Vejen Idrætscenter, der altid summer af liv og aktiviteter for enhver smag. Herunder fitness, svømning, gymnastisk, håndbold, bordtennis, squash og meget, meget mere.

Vejen tilbyder også et anerkendt handelsliv med et bredt ­udvalgt af specialvarebutikker, ­dagligvarebutikker, caféer og spisesteder. Vejen er godt placeret tæt på motor­vej E20, og på byens station stopper både regional- og InterCity-tog. Længere transport er dog ikke nødvendigt for byens unge studerende, der kan vælge mellem Vejen Gymnasium og HF eller Vejen Business College, som er byens største ungdomsuddannelser.