Velkommen til Sdr. Hygum!

Sdr. Hygum ligger i den sydligste del af Vejen Kommune.

Selvstændighed og overskud 

Sdr. Hygum ligger naturområde i et område med både skov og landbrugsarealer.

Der er fleksinstitution i Sdr. Hygum. Skolegangen sker i Rødding, hvor de kan gå til og med 9. klasse. 10. kl. er i Vejen. Fleksinstitutionen børnehuset Luna ligger ganske tæt ved, og dermed har du pasningstilbud inden for gåafstand. Hos den lokale købmand har du mulighed for at handle dine dagligvarer. Sdr. Hygum er så lille samfund, at de fleste kender hinanden. Byfest er der også med flere aktiviteter.

Der er en del fritidstilbud i Sdr. Hygum. Byen har en lille hal, der huser en række aktiviteter. Ud over de mere almindelige som fodbold, gymnastik og badminton, er der rideklubben og Hjemstavnsgården. Der er et forsamlingshus, og i den nedlagte skole er etableret aktivitetshus. Centralt i byen ligger kirken, der er bygget af overskud af sten fra Ribe Domkirke.

Sdr. Hygum Rideklub har et stort ridecenter, hvor der holdes mange store arrangementer, bl.a. distriktsstævne for ryttere i hele landet og hoppekåring og følskue for Dansk Varmblod.

Sdr. Hygum Hjemstavnsgård er et lille arbejdende frilandsmuseum, der udelukkende drives af frivillige (over 100 i alle aldre). Man søger at levendegøre livet i landsbyen i perioden mellem 1850 og 1960 ved at arrangere emneprægede aktiviteter på baggrund af museets udstillinger af gamle landbrugs-, håndværks- og husholdningsredskaber 
De gamle selvforsynende landbrugssamfund belyses gennem udstilling og aktivitetsweekender.