Velkommen til Foldingbro!

Ved den gamle grænse

Foldingbro ligger ved Kongeåen i den centrale del af Vejen Kommune lidt syd for Brørup. Der er fem kilometer til Brørup og motorvejen, som hurtigt kan bringe dig til Esbjerg og Trekantområdet.

Fang aftensmaden i Kongeåen

Foldingbro fik sit navn efter de folde, der var til kreaturer, som blev drevet ad Hærvejen. Der har fra gammel tid været en livlig trafikeret overgang i Foldingbro over Kongeåen. Et af Hærvejens spor mødtes her med vejen fra Kolding til Ribe. Her var også den gamle toldgrænse mellem Hertugdømmerne og kongeriget Danmark. I perioden 1864-1920 gik grænsen til Tyskland også her. Der var kroer med købmandshandel og staldplads. Der var også toldhus, og der holdtes ofte markeder her. Utallige er historierne om smuglerier, der er foregået gennem tiderne.

Der er to kroer i Foldingbro, Kongeåkroen og Foldingbro Kro, der ligger på hver sin side af Kongeåen, og derved i sin tid på hver sin side af den tidligere grænse.

I slutningen af 70'erne blev den smeltevandsdal, som Kongeåen løber i, fredet. Åen blev hermed sikret som naturligt og ureguleret vandløb med smukke enge omkring. I dag er der gode muligheder for fisketure ved Foldingbro. Der er også en campingplads, hvor fiskekort kan købes.