Velkommen til Øster Lindet!

Øster Lindet ligger i det sydøstlige hjørne af Vejen Kommune. 

Masser af landlig idyl

Da Jels å blev ført tilbage til sit gamle slyngede forløb, fandt man et gammelt vadested Mojbøl vadested. Det er anlagt for cirka 1000 år siden og er nu frilagt. Arkæologiske undersøgelser af Mojbøl vadested har vist, at det er blevet udbedret flere gange. Ældst er vadestedet fra sommeren 1081 e. kr. Det bestod af en vejbane belagt med lyng, kantet med flethegn i begge sider. Efterhånden blev vadestedet nedslidt og sumpede til, men det har stadig fungeret som overgangssted for dyr, hvilket afsløredes af de mange dyrespor efter heste, køer og får. Broen, der har været benyttet siden 1917, blev bygget af ingeniørtropper som led i etableringen af Sikringsstilling Nord, som tyskerne lavede tværs over Sønderjylland i 1916-17.

Stursbøl Plantage ligger øst for Øster Lindet. Her er mellem træerne et område med mange gravhøje. Man får et indtryk af, hvor tæt de oprindeligt har ligget. De mange gravhøje på egnen vidner om, at der i de ældste tider har været stor aktivitet langs Hærvejen. Der er cirka 80 registrerede gravhøje i den 380 ha. store plantage. Indtil
stormen i 1999 var en del af plantagen også kendt som "Troldeskoven".

I Øster Lindet har du pasning inden for gåafstand i fleksinstitutionen Børnehaven Lindehuset. Skolebørnene går på Jels skole. Øster Lindet har også et landsbyhus med motionscenter og forskellige former for idræt.