Velkommen til Holsted!

Holsted ligger i den vestlige del af Vejen Kommune, og infrastrukturen i området er fordelagtig, da byen ligger klos op ad motorvejen E20. Du har gode muligheder for at nå både Esbjerg og den centrale del af Trekantsområdet hurtigt og ubesværet. Endelig er hele verden inden for rækkevidde, da Billund Lufthavn ligger ca. 30 km nord for Holsted. 

Stationsby med muligheder 

Navnet Holsted er en afledning af det olddanske hol med betydningen 'hul i en å'. Det vil sige som bro eller overgangssted ved Holsted å. Allerede tilbage i 1800 tallet var stedet af centrale betydning ved korsvejen øst-vest og nord-syd. På dette sted gjorde dagvognen tilbage i 1800-tallet ophold.
Holsted består i dag af Holsted By i nord og Holsted Stationsby i syd. Historisk er Holsted By opstået først, i forbindelse med etableringen af ting- og arresthuset i 1846. Da jernbanen i 1874 kom til egnen længere mod syd, opstod Holsted Stationsby.  Med tiden er de to byer langsomt vokset mod hinanden. Det gør Holsted til en  langstrakt by. Sammenlagt er tvillingebyen Holsted således den tredje største by i Vejen Kommune. Omkring det forholdsvis nyanlagte torv i Holsted ligger en række karakteristiske fleretages bygninger i Bedre Byggeskik arkitektur.

I Holsted har du både børnepasning, skole, hal og fritidsaktiviteter. Dit barn kan gå i dagpleje eller børnehave, og for skolebørnenes vedkommende er der Højmarkskolen med skoleforløb fra 0.-9. klassetrin. Når klokken ringer ud efter sidste time, kan børnene fortsætte i SFO og ungdomsklub. Dit behov for indkøb af dagligvarer kan du få dækket inden for byens grænser, og i din fritid kan du veksle mellem Holsted Fodboldklub og sportscentret Medius Holsted ved siden af skolen.

I Medius finder du to idrætshaller, klublokaler, bibliotek, cafeteria, fitnesscenter og skydebaner. 
Her  holder mange foreninger til, f.eks. Holsted Badminton Klub, Holsted UGF, FSH88, Holsted forenede Boldklubber, FSUI, Holsted Kickboxing, Holsted Skyttekreds, Holsted Motionshold, Holsted Juniorklub. Der er seks fodboldbaner ved Medius; 1 kampbane og 5 træningsbaner. Af specielle arrangementer har Holsted forenede Boldklubber gennem flere år afholdt store Rasmus Klump Pandekagestævner ved Medius. Her spiller de yngste årgange fodbold og spiser pandekager. Ligeledes er Holsted Cup et af landets største seniorfodboldstævner. Aktivitetshuset i Vestergade 17 i Holsted bruges hver uge af 17 forskellige foreninger.

Måske har du også mod på at vride gashåndtaget. Hvis ja, så har du også mulighed for det. Holsted har gennem en årrække markeret sig stærkt indenfor speedway. Holsted Speedway Klub har til huse på Moldow Speedway Arena et et par kilometer syd for Holsted Stationsby.

Der er tre golfbaner i Vejen Kommune, den ene ved Holsted. Holsted Golfklub er dog andet og mere end golf i smukke omgivelser. Her er der også mulighed for lystfiskeri efter aftale i den nærliggende sø, og i 2013 er aktiviteterne udvidet med fodboldkrolf. Der er etableret en 18-hullers skovfodboldgolfbane.

Hjerteforeningens Vejen-afdeling indviede i 2011 kommunens første hjertesti - den er i Holsted!  Du kan læse mere på  Hjerteforeningens hjemmeside om hjertestier samt finde andre ruter i Danmark.