Velkommen til Glejbjerg!

Glejbjerg ligger i den nordvestlige del af Vejen Kommune. Byen ligger tæt på motorvejen E20.

En del af universet

Den såkaldte planetsti starter i Glejbjerg. Den cirka tre kilometer lange sti starter med Solen, placeret ved torvet. Stien fortsætter sydpå ud af byen, hvor man møder de forskellige planeter, som alle er støbt i bronze og sat på granitsokler. Planeterne er placeret i korrekt indbyrdes afstand og størrelsesforhold. Størrelsesforholdet er 1:2.000.000.000, hvilket betyder, at et skridt på en meter på planetstien svarer til to millioner kilometer i rummet.

Glejbjerg er et godt sted at bo for hele familien. For de mindste er der et børnecenter. Børnecentrets skole underviser til og med 6. klassetrin, og der er tilknyttet SFO. Efter 6. klasse overføres børnene til Højmarkskolen i Holsted.

Glejbjerg fritidscenter danner ramme om adskillige sportsaktiviteter, såsom fodbold, håndbold, senioridræt og tennis. Alternativt er der et ridecenter tæt på byen, og den smukke natur med skov og sø indbyder til løbe- og gåture.

For de voksne tilbyder Glejbjerg et godt lokalt sammenhold og et socialt engagement, der udmønter sig i et rigt foreningsliv, et aktivt lokalråd, gode muligheder for at klare indkøb og i det hele taget en by i konstant udvikling.

Går du forbi kirkegården ad den lille Åstrup kirkesti og ned over Aastrup Bæk, kommer du til en plads med borde, bænke og bålplads, så du kan stege en pølse eller få en kop kaffe, mens du nyder freden og roen. Går du ud i landskabet mod vest kan du se, hvad der er tilbage af den engang så store hede. Heden har i århundreder været en stor del af folks hverdag. Den blev afgræsset af får, geder og kreaturer, og man hentede lyngtørv til brændsel, tækkemateriale til huse og vinterfoder til dyr.

Så hvis du søger en god kombination af lokalt fællesskab og fredfyldte naturoplevelser på vandrestier og ved naturlige vandløb, så er Glejbjerg et godt sted at bo.