Velkommen til Vejen!

Vejen by ligger centralt i Vejen Kommune og er kommunens største by

Vejen by ligger meget centralt og har et livligt handelsliv med gode indkøbsmuligheder i større og mindre dagligvarebutikker samt et bredt udvalg af special- og kædebutikker. 

Handelsbyen Vejen er kåret som Danmarks næstmest kreative handelsby og blev blandt andet valgt, fordi besøgende udefra befinder sig godt i byen, fordi erhvervsliv og kulturliv går hånd i hånd, og fordi sammenholdet er langt over gennemsnittet i danske byer.

Vejen by har alt, hvad du behøver i det daglige og mere til. Her er daginstitutioner, moderne folkeskoler, ungdomsuddannelser med gymnasium og handelsskole, stisystemer og et aktivt fritidsliv. Her er et sprudlende foreningsliv med amatørteater, idræt og meget mere kombineret med oceaner af grøn natur.

I Vejen er der boliger til ethvert behov, hvad enten du lige har stiftet familie, har unge børn eller drømmer om en seniorbolig. Her er desuden dejlige børnevenlige grønne områder.

Fritids- og kulturlivet blomstrer
Vejen Idrætscenter og Sportscenter Danmark har været med til at placere Vejen på landkortet. I Vejen Idrætscenter, der er et af Danmarks førende idrætsanlæg, summer det altid af liv og aktiviteter for børn og voksne. Du kan gå til næsten alt hvad hjertet begærer som fitness med et væld af holdtræning samt squash, svømning og spring. Derudover er der en lang række foreningsidræt så som gymnastik, basket, fodbold, håndbold, bordtennis, karate og meget mere. 

Det internationalt anerkendte Vejen Kunstmuseum er ligeledes placeret i centrum af Vejen by. Også her finder du aktiviteter for børn og voksne samt den populære billedskole.

Studio 73 - det lokale fritidsteater - tilbyder en vifte af aktiviteter, som spænder fra håndværk til kunstneriske udfoldelser- med andre ord fra opbygning af scener, rekvisitopbygning, lyd- og lysarbejde, syning og tilvirkning af kostumer, korsang, eget orkester, bigband, dukketeater, underholdningsgruppe, skuespil for børn, unge og voksne samt ikke mindst koncert- arrangementer med kendte musikere- i alt et musikkulturhus i beskedent regi. 

AFSTANDE

Hvor lang transporttid i bil til... Kolding: 21 min. Billund: 32 min. Esbjerg: 35 min. Haderslev: 38 min. Varde: 37 min. Odense: 1 t. 9 min. Århus: 1 t. 20 min

INSTITUTIONER

Inden for en radius af ca. 10 km. finder du: 42 dagplejere 8 børnehaver 9 folkeskoler/børnecentre 2 privatskoler 4 efterskoler