Velkommen til Læborg!

Læborg ligger i den centrale del af Vejen Kommune lidt nord for Vejen by. Du kan nå motorvej E20 i løbet af ganske kort tid.

Central placering på randen af den sidste istid

Landskabet ved Læborg er præget af den sidste istid. Læborg ligger højt med udsigt mod syd og med skovområder. Skøn natur og naturens stilhed finder du i de dejlige skove. Naturen kan du også nyde fra golfbanen, så er du til et slag golf, er det oplagt at besøge Vejen Golfklub.

Læborg er et aktivt mindre landsbysamfund bynært i forhold til Vejen og med cykelsti mellem Læborg og Vejen. I Læborg er både dagpleje og børnehave. Skolegangen kan klares i Vejen eller på den lokale friskole.

I Læborg er der højt til himlen, og vil du se ekstra langt kan du kravle op i udsigtstårnet på Fru Mettes bjerg. Fra tårnet kan du studere dyrelivet på nært hold og i klart vejr kan du se helt til Ribe domkirke.

Hvorfor hedder det Fru Mettes vej? Fru Mette var gift med herremanden på Hundsbæk Slot, men noget lykkeligt ægteskab
har det næppe været; i al fald forelskede Fru Mette sig i en ung karl. De mødtes i smug på den bakketop, der senere kom til at hedde Fru Mettes Bjerg. Deres kærlighed resulterede i et barn, som Fru Mette fødte i dølgsmål. Desperat for at skjule affæren for sin mand ombragte hun barnet. Hun begravede det på samme bakke, hvor hun havde mødtes med sin elsker. og det siges, at hendes sjæl hjemsøgte stedet, indtil historien kom frem. Først da kunne hun finde ro.