Velkommen til Bække!

Bække er en by knap 12 km nord for Vejen og med små 10 km til motorvejen E20.
Med adresse i Bække har du nem og bekvem adgang til motorvejen, som hurtigt fører dig til Esbjerg og til den centrale del af Trekantsområdet. Desuden krydser Ribe-Vejle landevej gennem Bække, og byen ligger cirka halvvejs på strækningen, og ganske tæt på Billund lufthavn.

I krydset af Hærvejen og Holme å

Bække er vokset op omkring Ribe-Vejle Landevej. Landevejens forløb gennem byen svarer nogenlunde til den jyske hærvejs oprindelige linjeføring forbi Bække Kirke og kro. Bække blev i 1917 stationsby på Troldhede-Kolding-Vejen Jernbane. Banen blev nedlagt i 1969. Som en af de historisk vigtige byer langs Hærvejen, er der mange spændende historier at berette om Bække. Her finder du blandt andet Klebækhøjene - de to bronzealderhøje og skibssætningen. I Bække er en aktiv lokalhistorisk forening; Bække-Veerst Lokalarkiv.

Hovedgaderne i Bække hedder Søndergade og Nørregade, og i tilknytning finder du de fleste butikker, kirken og den lokale skole.

Bække Skole har både en Førskoleordning og en integreret SFO, og dit barn kan gå der fra 0. - 9. klassetrin, mens 10. kan tages i Vejen. Der er også børnehave og dagpleje i byen, så pasningsmulighederne er generelt gode. I din fritid kan du benytte dig af den lokale idrætshal, Hærvejshallen.

De regionale stiruter Hærvejen og Kyst til Kyst-stien krydser hinanden i Bække. Se mere om om vandreruter på Vejen Kommunes friluftsportal.

Besøg byens egen hjemmeside

Fra Bække kan du i bil nå til...

Vejen: 13 min. Kolding: 24 min. Billund: 21 min. Esbjerg: 43 min. Haderslev: 43 min. Varde: 38 min. Odense: 1 t. 13 min. Århus: 1 t. 22 min

Børnepasning og skoler i/tæt på Bække

I Bække er der 8 dagplejere, en integreret daginstitution og en folkeskole/børnecenter fra 0.-9.klasse. Inden for ca. 10 km. radius finder du to privatskoler, hhv. Gjerndrup og Vejen Friskole. Askov højskole og efterskole ligger ca. 14 km. væk.

Foreninger i Bække

Der er mange forskellige foreninger i byen, så mon ikke der også er en for dig:-) Af eksempler kan nævnes: Bække jagtforening, Bække sangkor, Bække sportsforening, KFUM Spejderne i Bække og Motion for seniorer.