Velkommen til Askov!

Højskoleby

Den stemningsfulde Askov by ligger kun ca. 4 km fra Vejen. Askov er vokset op som højskoleby omkring Askov Højskole. Før højskolen i 1865 kom til Askov var byen en landsby med nogle få gårde omkring bydammen.

Området ved dammen udgør stadig bymidten i Askov, men selve byen har udviklet sig til at være en 1,5 kilometer lang bebyggelse langs vejen mellem Vejen og Malt. I dag er Askov tæt på at vokse sammen med Vejen, adskilt af et kort stykke belyst vej med cykelsti.

Askov Kirke og de fleste butikker ligger ved torvet midt i byen. Byen har, som højskoleby, en række bygninger, der er bevaringsværdige af arkitektoniske og kulturhistoriske grunde. I Askov findes bl.a. skole, børnehave, plejehjem, højskole og kirke. Askov er også kendt for sin efterskole.

Poul la Cour museet

ligger i Askov. Poul la Cour (1846-1908) var pioner på området aerodynamik og kendt for udvikling af vindmøller til fremstilling af elektricitet. Ved forsøg i sin vindtunnel udviklede han teorien for den ideelle vingeprofil og opdagede, at suget bag vingen var lige så vigtigt som vindens tryk. Poul la Cour forskede også i oplagring af vindenergien ved elektrolyse af vand til ilt og brint. Hans forsøgscenter fra 1897 i Askov fungerer i dag som museum for Danmarks vindmøllehistorie samt som undervisningssted for børn og unge mennesker i naturvidenskabelige fag.

Besøg byens egen hjemmeside

Fra Askov, kan du i din bil nå til...

Vejen på 7 min, Kolding: 23 min, Billund: 34 min, Esbjerg: 36 min, Haderslev: 39 min, Varde: 38 min, Odense: 1 t. 11 min, Århus: 1 t. 22 min.

Børnepasning og skoler i/tæt på Askov

I Askov finder du 8 dagplejere og Askov-Malt børnehave. I Vejen er der desuden to børnehaver. Her finder du skole (0.-6.klasse), hvorefter eleverne starter på Grønvangskolen i Vejen. Der er også en højskole og en efterskole i byen. Tæt på Askov ligger Vejen Friskole (i byen Læborg).

Foreninger i Askov

Der er mange forskellige foreninger i byen, så mon ikke der også er en for dig:-) Af eksempler kan nævnes: Askov Mudeaters , Askov-Vejen Krocket og Krolf Klub, Skibelund foreningen, Askov-Malt jagtforening, Askov kirke, Askov Bylaug, Askov spejder.