Velkommen til Askov!

 

Den stemningsfulde Askov by ligger kun ca. 4 km fra Vejen. Askov er vokset op som højskoleby omkring Askov Højskole. Før højskolen i 1865 kom til Askov var byen en landsby med nogle få gårde omkring bydammen.

Området ved dammen udgør stadig bymidten i Askov, men selve byen har udviklet sig til at være en 1,5 kilometer lang bebyggelse langs vejen mellem Vejen og Malt. I dag er Askov tæt på at vokse sammen med Vejen, adskilt af et kort stykke belyst vej med cykelsti.

Askov Kirke og de fleste butikker ligger ved torvet midt i byen. Byen har, som højskoleby, en række bygninger, der er bevaringsværdige af arkitektoniske og kulturhistoriske grunde. I Askov findes bl.a. skole, børnehave, plejehjem, højskole og kirke. Askov er også kendt for sin efterskole.

Besøg byens hjemmeside

MERE OM ASKOV
Læs om afstande til og fra byen,  dagtilbud og skole, samt fritidsaktiviteter herunder.

                      ↓ ↓ ↓

 

Fra Askov, kan du i din bil nå til...

Vejen på 7 min, Kolding: 23 min, Billund: 34 min, Esbjerg: 36 min, Haderslev: 39 min, Varde: 38 min, Odense: 1 t. 11 min, Århus: 1 t. 22 min.

Børnepasning og skoler i/tæt på Askov

I Askov finder du 8 dagplejere og Askov-Malt børnehave. I Vejen er der desuden to børnehaver. Her finder du skole (0.-6.klasse), hvorefter eleverne starter på Grønvangskolen i Vejen. Der er også en højskole og en efterskole i byen. Tæt på Askov ligger Vejen Friskole (i byen Læborg).

Foreninger i Askov

Der er mange forskellige foreninger i byen, så mon ikke der også er en for dig:-) Af eksempler kan nævnes: Askov Mudeaters , Askov-Vejen Krocket og Krolf Klub, Skibelund foreningen, Askov-Malt jagtforening, Askov kirke, Askov Bylaug, Askov spejder.
Fritidsaktiviteter i Vejen Kommune