Drømmehuset i Vejen blev basen

Efter deres studietid i henholdsvis Aarhus og Odense flyttede Rikke Schmidt og Marc Piil til Vejen. Gode boligpriser, flot natur, perfekt infrastruktur og en overraskende levende by trak parret til området.

Marc og Rikke og deres datter

For knap tre år siden valgte kæresteparret Rikke Schmidt på 29 år og Marc Piil på 32 år at flytte til den nordlige del af Vejen. Med Vejen Å som en forlængelse af baghaven har parret her fundet deres drømmehjem i naturskønne omgivelser.

Men selvom Marc oprindeligt er fra Vejen, og Rikke er fra Sønderjylland, stod det ikke skrevet i stjernerne, at de to skulle ende med at slå sig ned i Vejen Kommune. Godt nok var Marc flyttet retur til Vejen efter uddannelsen som elinstallatør i Odense, men Rikke studerede i Aarhus, og hun så sig selv bo i en større by.

”Vi fandt bare aldrig drømmehuset. Derfor endte vi faktisk med at gå på kompromis og bo et år i en lejlighed i Kolding, inden vi købte huset her,” siger Rikke Schmidt, der er finanspartner hos LEGO i Billund.

Mere hus for pengene i Vejen
Mens de kortvarigt boede i Kolding, fandt parret lige præcis det hus, de begge havde forestillet sig. Et hus i Vejen, der for en gangs skyld lå inden for budgettet og samtidig levede op til alle deres kriterier.

”Vi kunne få noget mere for pengene her i Vejen-området, end vi kunne i eksempelvis Kolding eller andre lidt større byer,” forklarer Marc Piil, der selv har haft fingrene med i dele af den store renovering, som huset har gennemgået, siden parret flyttede ind.

Efterfølgende er to blevet til tre, og parret er nu slet ikke i tvivl om, at huset i Vejen bliver stedet, hvor deres datter Josefine på halvandet år skal have hele sin opvækst.

”Fremtidsplanerne går helt sikkert på at blive boende. Vi føler, at vi har fundet vores drømmehjem her i Vejen,” siger Rikke Schmidt, der aldrig havde hørt om Vejen, før hun mødte Marc.

Vejen overraskede positivt
Mens Rikke hver dag pendler til LEGOs hovedkvarter i Billund, kører Marc til Brørup, hvor han er medejer af elfirmaet Scan-El. Og når de to ambitiøse arbejdsliv skal kombineres med tilværelsen som nystiftet familie, sætter det krav til hverdagslogistikken. Derfor var den gode infrastruktur omkring Vejen et stort plus, da parret skulle flytte.

”Jeg er glad for, at vi nu bor i en afstand til Billund, der gør, at jeg kan være hos LEGO, og at vi kan få det til at hænge sammen med både Marcs arbejde og vores familieliv. Vi har fundet den perfekte base for vores hverdag,” forklarer Rikke Schmidt, der er blevet positivt overrasket over sin nye hjemby:

”Jeg var vant til en markant større by, så jeg var bange for, at jeg skulle køre rundt til alt. Men mine fordomme er blevet gjort til skamme. Jeg er utrolig overrasket over både de faciliteter, der er omkring sportsaktiviteter, og det udvalg, vores butikker her i byen tilbyder,” siger hun.

Et spændende arbejdsliv som selvstændig
Da Marc blev tilbudt medejerskab i det firma, hvor han havde arbejdet som elinstallatør i nogle år, takkede han ja. Og den beslutning har den 32-årige vejengenser ikke fortrudt. Det passer ham perfekt med en arbejdsdag, som han i høj grad selv er herre over.

”Det bedste ved mit job er, at jeg er selvstændig. Det betyder, at jeg kan planlægge meget af min hverdag selv,” forklarer han.

Sammen med kollegerne i El-Scan har Marc blandt andet arbejdet på en større renovering og udvidelse af et lokalt ældrecenter i Brørup. Og han ser generelt lyst på den arbejdsmæssige fremtid.

”Det, der driver mig er, at vi har en masse spændende projekter. I 2016 åbnede vi en ny afdeling, og der bliver bygget meget rundt omkring i Danmark – også i Vejen Kommune. Så der er masser af arbejde at give tilbud på inden for entrepriseområdet, og vi suger alt det til os, vi kan for at følge med og vækste,” siger han.

Interviewet med Rikke Schmidt og Marc Piil er foretaget i april 2018.