Skip til hoved indholdet

Tiny Houses

Drømmer du om en mere simpel tilværelse, hvor dit drømmehus skiller sig ud fra mængden ved at være lille, unikt og måske ligefrem 'off the grid' (uden tilslutning til forsyningsnettet)?

Ja, så er det måske et såkaldt tiny house du skal gå efter at bygge. Konceptet har været kendt i flere år, men er først de senere år begyndt at dukke op på den danske scene. Og der findes ikke et dansk navn for konceptet, selvom det naturligvis betyder lillebitte hus. De fleste som vælger at bygge et 'tiny house' gør det ud fra arkitektoniske og bæredygtige årsager, hvor målet er at leve et simpelt liv i et lille hjem. For mange er det også en form for protestbevægelse imod den stadig stigende materialisering og overflod af forbrugsgoder.

Vil du bygge et tiny house? 

Ikke alle ejere af tiny houses er dog idealister, nogle bygger blot fordi de ikke ønsker at bruge alle deres penge på et stort hus. Eller ikke ønsker et klassisk parcelhus. I Vejen Kommune hilser vi dette koncept velkommen og er nysgerrige på at finde ud af, om der mon er et marked for dette i kommunen. 

Der er ikke på nuværende tidspunkt udlagt nogle grunde specifikt til at bygge disse små huse, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke kan være det i fremtiden. Derfor: har du en stor tiny house drøm i maven og vil vide mere om, hvor og hvordan du vil kunne bygge det i Vejen kommune, så kontakt os endelig. Vi vil glæde os til at høre om din idé og vil gå langt i bestræbelserne på at realisere den. 

Kontakt os


Fortæl om din idé til vores bosætningskoordinator, Marie, og så vil hun sætte dig i kontakt med de helt rigtige medarbejdere, der vil gå langt for at gøre din drøm til virkelighed.


Skriv sikker mail til bosætningsguiden (link indsættes)


Telefon: 7996 6140

Denne side er printet den 20-07-2024 10.27

Ophavsretten tilhører Vejen Kommune.

Informationer må alene anvendes til eget ikke-kommercielt brug.

Hold dig opdateret om Vejen Kommune

Vejen Kommune
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen

Telefon: +45 79 96 50 00