Faciliteter og foreninger

Det er nemt at spille håndbold, svømme eller gå til speedway i Vejen Kommune. Vi har nemlig nogle af landets bedste foreningsforhold inden for idræt – og det gode foreningsliv stopper ikke der. Vejen Kommune byder på unikke indendørs- og udendørsfaciliteter og ikke mindst et lokalforankret foreningsliv, der skaber relationer på tværs af hegn og hække.

Her er et udpluk af de faciliteter og foreninger, du kan nyde godt af i kommunen:

Vejen Idrætscenter (Sportscenter Danmark)
Vejen Idrætscenter er et af landets største idrætsanlæg med et væld af både indendørs og udendørs faciliteter. Inde i varmen kan du træne fitness, hoppe en tur i svømmehallen, nyde helsebad og saunagus eller tage børnene med i springhallen. Udenfor er der plads til at boltre sig i alt fra padeltennis og beachvolley til atletik, fodbold og mountainbike. Vi mener det, når vi siger, at Vejen Idrætscenter er et idrætsmekka i Jylland.

Rødding Centret
Rødding Centret er et lokalt kulturcenter, der byder på både bibliotek, biograf, bowling og fitness. Den lokale kunstforening holder også til bag de røde mursten og afholder udstillinger flere gange årligt. Rødding Centret har desuden en dejlig svømmehal med børnebassin, varmtvandsbassin, sauna og minivandland.

Medius Holsted
Holsted er den tredjestørste by i Vejen Kommune, og et af byens største knudepunkter er uden tvivl Medius. Det multifunktionelle center byder på en dobbelt idrætshal, en multihal, en cafe, mødelokaler, et fitnesscenter og byens bibliotek. Medius danner på den måde rammen for mange daglige brugere fra blandt andet byens foreninger – men også for større events og stævner.

Brørup Hallerne
Aktiviteterne i Brørup Hallerne er essensen af godt foreningsliv. Her dyrker lokale sportsentusiaster både badminton, håndbold og pilates, og der er ikke en aldersgruppe, der ikke er repræsenteret.

Speedway i Holsted
Er du til fart og duften af benzin, skal du besøge Holsted Speedwayklub. Klubben er hjemsted for landets største og mest vindende speedwayklub, og der er fart over feltet, når sæsonen skydes i gang. Her kan du selv prøve kræfter med de kraftige motorer, eller du kan følge et af de spændende løb fra sidelinjen.

Holsted Golfklub
Holsted Golfklub ligger i et naturskønt område og har to 9-hullers sløjfer. Banerne er åbne for garvede såvel som nye golfspillere og har både en Pay & Play-bane og træningsdage for medlemmer.

Vejen Golfklub
Få kilometer nord for Vejen ligger Vejen Golfklub, der siden 1993 har budt på ideelle forhold for områdets golfspillere. Øvede spillere kan udfordre sig selv på klubbens komplette bane med 18 huller, mens begyndere kan prøve kræfter med de 9 huller på en af landets bedste Pay & Play-baner.

Royal Oak Golf Club
Med sin unikke placering langs Jels Nedersø har golfklubben Royal Oak Golf Club en af landets smukkeste golfbaner med en unik udsigt. Udover de 18 huller og en Pay & Play-bane byder faciliteterne også på et idyllisk stråtækt klubhus og en restaurant. 

Foreningsliv
Du kan finde Vejen Kommunes mange andre foreninger på www.fritidsvejen.dk